Produsele de îmbrăcăminte din textile sunt însoţite de etichete care, de cele mai multe ori, deranjează din cauza poziţionării lor, însă sunt foarte importante întrucât oferă consumatorului informaţii esenţiale privind modul de întreţinere al produsului . Producătorii sunt obligaţi din punct de vedere legal să însoţească produsul cu astfel de informaţii privitoare la întreţinere. Potrivit legii şi produsele textile au un termen de garanţie de 30 de zile. Simbolurile de pe etichete sunt determinante în prelungirea vieţii articolelor de îmbrăcăminte, în funcţie de varietatea fibrelor. Codul de etichetare vine nu doar în ajutorul consumatorului, cât şi în ajutorul agenţilor comerciali proprietari de curăţătorii chimice, simbolurile grafice fiind standardizate la nivel internaţional. Produsele textile sunt supuse unor tratamente de întreţinere legate de spălare, clorurare, călcare, curăţirea chimică şi uscarea la maşina de spălat. Spălarea produselor textile este simbolizată printr-un vas, iar în interiorul vasului este înscrisă temperatura apei în care produsul textil va fi spălat.

Cum se spală hainele

Procedeul de spălare implică şi alţi paşi care trebuie respectaţi pentru ca spălarea să fie optimă şi eficientă. Astfel, produsele textile se vor sorta în funcţie de nivelurile de tratament înscrise pe etichetele de întreţinere. Produsele textile noi şi colorate se vor spăla separat prima dată, iar detergentul se va doza după instrucţiunile produsului. Un alt tratament de întreţinere este cel de clorurare, altfel spus, albirea textilelor cu clor. Clorurarea se simbolizează grafic cu ajutorul unui triunghi, tratamentul prin clorurare aplicându-se doar articolelor textile pătate.

Fierul de călcat cu puncte

Cel de-al treilea tratament de întreţinere a produselor textile este călcarea şi este reprezentat grafic de un fier de călcat. Punctele din interiorul fierului de călcat de pe etichetele produselor ne indică temperatura optimă de călcare. Trei puncte ne arată că procedeul de călcare se realizează la temperatura de 200 de grade Celsius şi se utilizează în special la produsele din bumbac sau in, iar la produsele lucioase se utilizează o pânză intermediară între fierul de călcat şi obiectul de îmbrăcăminte călcat. Semnul grafic cu două puncte ne indică o temperatură moderată de 150 de grade Celsius, pentru ţesăturile din poliester, lână, mătase, viscoză. La acest tip de călcare se va utiliza o pânză intermediară umedă sau un fier de călcat cu aburi. Un singur punct pe simbolul fierului de călcat arată o călcare la 110 grade Celsius, recomandată produselor din acril, poliamidă sau nylon. În acest ultim caz, nu este recomandată călcarea cu abur. Prin respectarea indicaţiilor de întreţinere regăsite în simbolurile grafice de pe etichetele produselor textile se reduce degradarea produsului şi se prelungeşte durata de viaţă a acestuia.

În cazul nerespectării acestor condiţii HaineSuper nu-şi asuma responsabilitatea schimbării produsului sau returnarea banilor.